donderdag 10 januari 2008

NAVO-soldaat gesneuveld in Zuid-Afghanistan bij explosie

Door de ontploffing van een mijn in zuidelijk Afghanistan is woensdag een soldaat van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht woensdag om het leven gekomen en een andere gewond geraakt. Bij een aanval van een rebellen in Nurgaram is een politieman omgekomen.

Het voertuig van de NAVO-ISAF reed op een mijn. Majoor Charles Anthony, woordvoerder van de ISAF, zei in een verklaring dat niet duidelijk was of de mijn onlangs was gelegd of dat het om een oud explosief ging.

Anthony verklaarde verder dat de ISAF de dood van de militair betreurt en hij condoleerde de nabestaande van het slachtoffer.

De nationaliteit van de slachtoffers en de exacte locatie van het incident maakte hij, volgens het geldende protocol, niet bekend. Dit wordt overgelaten aan het land van herkomst van slachtoffers.

Nurgaram
Ook op woensdag vielen militanten een politiepost aan in het district Nurgaram in de noordoostelijke provincie Nuristan. Hierbij vond een agent de dood, vertelde Mohammad Dawood Nadim, de ondercommandant van de politie.

Nadim zei dat een onbekend aantal aanvallers ook gewond raakte bij het vuurgevecht dat volgde.

Bij het geweld in Afghanistan zijn vorig jaar meer dan 6.500 mensen gedood.

Hierbij zou het onder meer gaan om minstens 220 buitenlandse militairen en 825 Afghaanse politiemannen. Ook meer dan 1.000 burgers kwamen om het leven door het alsmaar toenemende geweld in het land.