donderdag 31 maart 2011

Twee Amerikaanse militairen uit Fort Campbell gesneuveld in Afghanistan, gewonden bij zelfmoordaanslag

Twee soldaten uit de Verenigde Staten zijn dinsdag in het hospitaal van Bagram overleden aan de verwondingen die ze opliepen toen hun eenheid in de Oost-Afghaanse provincie Kunar onder vuur werd genomen.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie gemeld. De slachtoffers zijn de 29-jarige stafsergeant Bryan Burgess en de 20-jarige Dustin Feldhaus.

Ze maakten deel uit van de 2nd Battalion, 327th Infantry Regiment, 1st Brigade Combat Team, 101st Airborne Division.

Elders in Afghanistan kwam dinsdag de 23-jarige Amerikaanse korporaal Jameson Lindskog bij een explosie om het leven. Hij ondersteunde de Operation Enduring Freedom (OEF) in het land.

Bij een zelfmoordaanval op een NAVO-konvooi in het district Tagab in de noordoostelijke provincie Kapisa zijn woensdag tien mensen gewond geraakt.

De Franse krant Le Monde meldt dat woensdag bij de zelfmoordaanslag in de provincie Kapisa zes Franse militairen gewond raakten. Ook vier Afghaanse burgers, waaronder drie kinderen, raakten gewond.

De afgelopen maand zijn 33 buitenlandse militairen in Afghanistan omgekomen. Dit jaar vielen 103 doden onder de buitenlandse troepen in het Centraal-Aziatische land.