donderdag 17 november 2011

4 ISAF-soldaten gedood in Afghanistan

Bij aanvallen met bermbommen in het zuiden en een aanval van opstandelingen in het oosten van Afghanistan zijn woensdag 4 militairen van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO gesneuveld.

Dat heeft de ISAF woensdag bekendgemaakt. 3 van de slachtoffers vielen bij twee verschillende incidenten met bermbommen in het zuiden van Afghanistan. Een vierde soldaat sneuvelde bij een aanval van opstandelingen in het oosten.

De ISAF maakte de nationaliteit van de slachtoffers en de exacte locatie niet bekend.

Het Britse ministerie van Defensie maakt melding van de dood van een Britse soldaat woensdag in de regio Mirmandab van het district Nahr-e Saraj, in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand.

Het slachtoffer diende bij het 2nd Battalion The Rifles (2 RIFLES) en was toegevoegd aan het 1st Battalion The Yorkshire Regiment (1 YORKS) als deel van de Combined Force Nahr-e Saraj (North).

De meeste buitenlandse troepen in het zuiden van Afghanistan zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en Groot-Brittanniƫ.

Groot-Brittanniƫ heeft ongeveer 9.500 soldaten gestationeerd in Afghanistan. De meeste daarvan zijn gelegerd in de provincie Helmand. De Britse missie in Afghanistan heeft zeker aan 385 soldaten het leven gekost.

Met de dood van de militairen komt het aantal buitenlandse soldaten dat dit jaar in Afghanistan om het leven is gekomen op 525.

In 2010 vonden 711 buitenlandse troepen in het Aziatische land de dood.