zondag 17 april 2011

Nog drie NAVO-ISAF-militairen gedood in Afghanistan

Bij aanslagen in Afghanistan zijn zaterdag naast de vijf ISAF-soldaten die bij een zelfmoordaanslag in de provincie Laghman omkwamen nog drie leden van de ISAF-troepenmacht in het zuiden van het land omgekomen.

Een woordvoerder van de ISAF maakte bekend dat zaterdag in het zuiden twee soldaten sneuvelden door een bermbom. De precieze locatie en de nationaliteit van de slachtoffers werd niet gemeld.

Bij een ander incident in het zuiden vond nog een ISAF-soldaat de dood door een bermbom, zo meldt de ISAF.

Volgens het protocol van de NAVO wordt de bekendmaking van de nationaliteit en de naam van slachtoffers overgelaten aan het land van herkomst.

Bij een zelfmoordaanslag op een militaire basis in de provincie Laghman vonden zaterdag vijf ISAF-soldaten en vijf Afghaanse collega’s de dood.

Zaterdag was een van de bloedigste dagen voor de buitenlandse troepen in Afghanistan.

Momenteel zijn ruim 140.000 buitenlandse militairen in het Centraal-Aziatische land gestationeerd. Hiervan maken er 132.000 deel uit van de International Security Assistance Force (ISAF), die onder bevel staat van de NAVO.

Ongeveer 10.000 buitenlandse soldaten zijn in Afghanistan in het kader van Operation Enduring Freedom (OEF) die door de VS wordt geleid.

In 2011 zijn nu 130 buitenlandse militairen in verschillende delen van Afghanistan om het leven gekomen.