dinsdag 31 mei 2011

Aantal Italiaanse gewonden aanslag Herat opgelopen tot 15

Bij de dubbele zelfmoordaanslag maandag in Herat zijn 15 Italiaanse soldaten gewond geraakt. Onder Afghanen vielen 4 doden en 24 gewonden.

Dat heeft het Italiaanse persagentschap ANSA gemeld. ANSA baseert zich op bronnen in het Italiaanse parlement.

Bij de zelfmoordaanslag op de compound van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) werd ook vanaf daken op Italiaanse militairen gevuurd.

Kolonel Abdul Ahmadi, woordvoerder van de Afghaanse Politiezone West, zei dat een explosie de poort van het PRT trof en een andere trof een konvooi van buitenlandse troepen.

De gezondheidsautoriteiten in Herat bevestigen de dood van vier mensen en 24 gewonden. Onder de gewonden zijn vier kinderen en een vrouw en drie bewakers van het PRT. Drie gewonden verkeren in kritieke toestand.

Taliban-woordvoerder Qari Yousuf Ahmadi zei dat Mujahedien de aanval uitvoerden op het gebouw van de buitenlanders.

De stad Herat staat op de nominatie om in juli 2011 overgedragen te worden aan de verantwoordelijkheid van Afghaanse veiligheidsdiensten.

Italiƫ heeft bijna 4.000 militairen in Afghanistan gestationeerd als onderdeel van de ruim 130.000 troepen tellende ISAF-veiligheidsmacht. De deelname van het land aan de oorlog in Afghanistan heeft aan 36 militairen het leven gekost.

Zie ook:
Doden bij aanval op basis Italiƫ in Herat