dinsdag 27 september 2011

Amerikaanse soldaten gedood bij aanslagen in Afghanistan

Bij aanslagen met geïmproviseerde explosieven in het oosten van Afghanistan zijn zondag zeker twee militairen uit de Verenigde Staten om het leven gekomen. Drie Amerikanen raakten gewond.

Muhammad Muslim, de districtschef van Shekhabad, vertelde maandag aan journalisten dat bij een zelfmoordaanslag in de provincie Wardak twee Amerikanen omkwamen en er drie gewond raakten.

De aanslag vond plaats op de centrale bazar van het district. Een zelfmoordaanvaller vernietigde daar met zijn springstoffen een Amerikaanse pantserwagen.

De broer van een militair die aan zijn verwondingen overleed meldde in The Monitor dat zijn broer om het leven is gekomen bij een aanslag.

Het slachtoffer is Andres “Andy” Zermeño (26) uit Brownsville.

“Hij was op patrouille in Afghanistan en een explosief raakte het voertuig en hij overleed aan de verwondingen die hij opliep. Enkele andere soldaten in het voertuig werden ook gedood.”

De International Security Assistance Force (ISAF) deelde zondag de dood van twee ISAF-militairen bij verschillende incidenten in het oosten van Afghanistan mee, zonder hun nationaliteit te melden.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft gemeld dat zondag een soldaat die Operation Enduring Freedom ondersteunde is gesneuveld in de Oost-Afghaanse provincie Laghman.

Het slachtoffer is de 27-jarige specialist Francisco J. Briseno-Alvarez Jr uit Oklahoma City in de staat Oklahoma. Hij diende bij het 1st Battalion, 179th Infantry Regiment, 45th Brigade Combat Team uit Stillwater in de staat Oklahoma.

Deze maand zijn al 42 buitenlandse militairen in Afghanistan om het leven gekomen.