vrijdag 30 december 2011

Afghaanse soldaat doodt twee NAVO-militairen uit Frankrijk in Afghanistan


Een man die vermomd was als een Afghaanse militair heeft donderdag in de provincie Kapisa in het noordoosten van Afghanistan twee Franse soldaten van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO doodgeschoten.

Het Franse ministerie van Defensie heeft in een verklaring bevestigd dat een soldaat van het Afghaanse leger twee Franse soldaten heeft doodgeschoten.

De slachtoffers zijn twee onderofficieren van de Task Force La Fayette (TFLF) die de operatie Hunting Spear 2 in de vallei van Tagab uitvoeren.

De onderofficieren dienden bij het Franse Vreemdelingenlegioen, 2e régiment étranger de génie uit Saint-Christol, en opereerden aan de zijde van de bergcommando’s van de Battle Group Tiger.

De aanvaller werd volgens het Franse leger “onmiddellijk geneutraliseerd”.

Frankrijk zei dat dit de laatste aanval was van leden van de Afghaanse veiligheidskrachten tegen hun coalitiepartners.

Volgens verslaggevers neemt de vrees toe dat de Afghaanse veiligheidsdiensten zijn geïnfiltreerd door de taliban.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist en gezegd dat de man dienst had genomen in het leger om de aanval uit te kunnen voeren.

Frankrijk heeft ongeveer 3.800 troepen in Afghanistan gestationeerd voor de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO.

Het grootste deel van de rnasen is gelegerd in de provincie Kapisa. De oorlog in Afghanistan heeft aan 78 Franse soldaten het leven gekost.