vrijdag 20 januari 2012

6 ISAF-soldaten uit VS gedood bij helikoptercrash in Helmand in zuiden Afghanistan

6 Amerikaanse militairen van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO zijn donderdag om het leven gekomen toen hun helikopter neerstortte in het zuiden van Afghanistan.

Dat heeft een woordvoerder van de ISAF bekendgemaakt. De nationaliteit van de slachtoffers werd door de ISAF niet gemeld.

Het militaire commando van de NAVO in Kabul vertelde vrijdagochtend aan NBC News dat bij de crash 6 Amerikaanse mariniers zijn omgekomen.

FOX News meldt dat het om een Amerikaanse legerhelikopter gaat van het type CH-46 Sea Knight en dat het incident donderdag plaatsvond.

CNN bericht dat de helikopter verongelukte rond middernacht Kabul-tijd.

CBS News zegt dat het een helikopter van het type CH-53 Sea Stallion is die neerstortte in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand.

Naar de oorzaak van de crash wordt een onderzoek ingesteld. Eerste verslagen duiden niet op vijandelijkheden in het gebied op het tijdstip van de crash.

Begin deze week kwamen drie contractarbeiders van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht om het leven toen hun civiele helikopter neerstortte in Helmand.

Het is de dodelijkste crash van een helikopter in Afghanistan sinds augustus 2011 toen 30 Amerikaanse soldaten, waaronder 22 Navy Seal-commando’s, 7 Afghaanse militairen en een tolk de dood vonden.

Hun toestel van het type Chinook werd neergehaald in de provincie Wardak in het oosten van het land.