zondag 1 januari 2012

Tienersoldaat uit Groot-Brittannië gesneuveld in Afghanistan

Opnieuw is in Afghanistan een tienersoldaat om het leven gekomen. Het slachtoffer is de 19-jarige John King uit Groot-Brittannië. Hij kwam om door de explosie van een bermbom in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan.

Het Britse ministerie van Defensie heeft zondag in een verklaring de dood van soldaat John King bevestigd.

Hij stierf op 30 december tijdens een patrouille in de buurt van het dorp Llara Kalay, in het district Nahr-e Saraj in de provincie Helmand.

King maakte deel uit van 1st Battalion, The Yorkshire Regiment, en nam deel aan een gezamenlijke voetpatrouille met Afghaanse Nationale Veiligheidstrijdkrachten (Afghan National Security Forces) om de veiligheid in de buurt van Llara Kalay te verbeteren.

De patrouille was opstandelingen in het gebied op het spoor gekomen en begon het terrein te doorzoeken en een aantal compounds in het dorp te zuiveren.

De leden van de patrouille van het Afghaanse leger kwamen onder vuur te liggen van opstandelingen en de soldaten van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO schoten te hulp.

Tijdens het vuurgevecht werd soldaat King geraakt door een geïmproviseerd explosief. Ondanks de beste pogingen van medisch personeel ter plaatse om het leven van de jonge soldaat te redden, overleed hij.

In Afghanistan maakte hij deel uit van de Combined Force Nahr-e-Saraj (North) die wordt geleid door de gevechtsgroep uit Denemarken (Danish Battle Group).

John King kwam uit Darlington en ging in 2009 in het leger. Hij diende sinds oktober 2011 bij het B(FAMARS) Company of 1st Battalion The Yorkshire Regiment.