woensdag 16 april 2008

Opnieuw twee ISAF-soldaten omgekomen in Zuid-Afghanistan

Twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht zijn woensdag in het zuiden van Afghanistan bij een explosie om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis van de ISAF.

Brigadegeneraal Carlos Branco, woordvoerder van de NAVO-ISAF in Afghanistan, condoleerde in een verklaring de familie en vrienden van de slachtoffers.

Hij zei: “Ze zijn in onze gedachten nu ze rouwen om hun geliefden die stierven terwijl ze probeerden om vrede en stabiliteit te brengen voor het Afghaanse volk.”

Volgens het geldende protocol maakt de NAVO-ISAF de nationaliteit van slachtoffers niet bekend voordat het land van herkomst dat doet.

Zondag werden twee Britse luchtmachtmilitairen gedood in Zuid-Afghanistan door een bermbom in de provincie Kandahar. Dit jaar zijn er al zeker 40 buitenlandse soldaten in Afghanistan om het leven gekomen.

In het zuiden van Afghanistan woedt de opstand van de Taliban het hevigst. Vrijwel dagelijks zijn Afghaanse en buitenlandse militairen in gevechten verwikkeld met deze fundamentalistische moslimgroepering die van 1996 tot 2001 in Kabul aan de macht was.