woensdag 5 oktober 2011

ISAF-soldaat uit Polen gesneuveld bij missie Afghanistan

Een Poolse ISAF-militair is dinsdag bij de explosie van een bermbom in de provincie Ghazni in het oosten van Afghanistan om het leven gekomen. Twee Polen raakten gewond.

Dat heeft het Poolse ministerie van Defensie bekendgemaakt. Het dodelijke slachtoffer is soldaat eerste klas Rafal Nowakowski (30). Hij diende bij het 17th Wielkopolska Mechanised Brigade uit Międzyrzecz.

De gewonden zijn met een medische evacuatiehelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Ghazni. Ze verkeren niet in levensgevaar.

Het voertuig waarin de slachtoffers zaten reed tijdens een patrouille op Highway 1 op een bermbom. Deze weg verbindt de Afghaanse hoofdstad Kabul met de Zuid-Afghaanse stad Kandahar.

Nowakowski is de 30ste Poolse militair die in Afghanistan om het leven komt sinds Polen in 2007 deel is gaan nemen aan de NAVO-missie in Afghanistan.

Polen heeft ongeveer 2.600 troepen in Afghanistan gestationeerd en wil dit jaar nog ongeveer 100 militairen terugtrekken. Polen wil zich in 2014 geheel uit het Aziatische land terugtrekken.