donderdag 26 april 2012

ISAF-militair uit Georgië gedood door bermbom in Afghanistan

Een aanval met een bermbom in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan heeft woensdag het leven gekost aan een soldaat van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO uit Georgië.

Dat heeft het Georgische ministerie van Defensie woensdag bekendgemaakt. Het slachtoffer is de 35-jarige sergeant Valerian Khujadze van het 31st Infanterie Bataljon.

Khujadze overleed aan de verwondingen die hij opliep door de explosie van een bermbom tijdens een patrouille.

Georgië is geen lid van de NAVO. Het land is wel een trouwe bondgenoot van de Verenigde Staten en loyaal aan de ISAF-veiligheidsmacht in Afghanistan.

Georgië, met ongeveer 5,5 miljoen inwoners, levert ongeveer 950 soldaten voor de internationale coalitie in Afghanistan.

De meeste Georgiër zijn bovendien gestationeerd in de provincie Helmand, die bekend staat als een van de gevaarlijkste gebieden in Afghanistan.

Met de dood van sergeant Valerian Khujadze komt het aantal Georgische militairen dat tijdens hun missie in Afghanistan om het leven is gekomen op 16.


De onderstaande video van de NAVO gaat over het werk van de Georgiërs in Afghanistan en werd op 16 september 2011 op You Tube geplaatst.