zaterdag 22 november 2008

ISAF-militair uit Frankrijk gedood in Afghanistan

In de buurt van Kabul is zaterdag een Franse ISAF-soldaat door een ontploffing om het leven gekomen. Een collega raakte ernstig gewond.

De explosie vond plaats op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Kabul in de buurt van Kamp Darulaman. De soldaten voerden te voet een verkenningsmissie uit, aldus het Franse leger.

De slachtoffers waren ontmijners en instructeurs van het 201 Korps van het Afghaanse leger en liepen op en mijn. Ze maakten deel uit van het 3rd Engineering Regiment en op weg naar een vuurpositie.

De gewonde werd per helikopter overgebracht naar het hospitaal in de buurt.

De ISAF en de Franse president Nicolas Sarkozy brachten hun blijk van medeleven over aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Frankrijk heeft troepen in Kabul en omgeving en in de zuidelijke provincie Uruzgan. Verder zijn er Franse Mirages actief vanaf het internationale militaire vliegveld in Kandahar.

In de zuidelijke provincie Kandahar raakten vrijdag 8 soldaten uit Canada gewond toen hun voertuig werd getroffen door een explosie. Volgens het Canadese leger zullen ze naar verwachting allemaal goed herstellen.