zondag 16 november 2008

Opnieuw militair van de Britse Royal Ghurkha Rifles gedood in Afghanistan

Door een explosie in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan is zaterdag een soldaat van de ISAF die voor Groot-Brittannië strijd om het leven gekomen.

Dat heeft het Britse ministerie van Defensie zondag bekendgemaakt. Het slachtoffer maakte deel uit van het 2nd Battalion the Royal Ghurkha Rifles.

Het incident vond plaats in het gewelddadige district Musa Qala in het noorden van de provincie Helmand. De soldaat nam deel aan een routinepatrouille toen het voertuig waarin hij reed door een bermbom werd geraakt.

Paula Rowe, woordvoerster van de door de Britten geleide Task Force Helmand, deelde de blijk van medeleven mee tegenover de nabestaanden namens deze task force.

Ghurka’s zijn strijders die oorspronkelijk uit Nepal afkomstig zijn maar zich aan hebben gemeld bij het Britse leger.

Met de dood van de Ghurka komt het aantal buitenlandse slachtoffers deze maand op 7. het lijkt erop dat er momenteel minder doden vallen aan de zijde van de buitenlandse troepen dan in de zomermaanden.

Groot-Brittannië is met ongeveer 8.000 soldaten vertegenwoordigd in Afghanistan. Sinds het land in 2001 er aan de oorlog meedoet hebben er 125 Britten de dood gevonden.