zondag 5 juni 2011

Opnieuw NAVO-helikopter gecrasht in Afghanistan, twee militairen omgekomen

Twee NAVO-soldaten zijn zondag om het leven gekomen toen ze met hun helikopter in de Oost-Afghaanse provincie Khost verongelukten.

Dat heeft de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht gemeld. De nationaliteit van de slachtoffers maakte de NAVO niet bekend.

Uit eerste onderzoek blijkt dat er geen activiteit van opstandelingen in de buurt was.

Het toestel crashte in het district Sabari. De NAVO-ISAF stelt een onderzoek in naar de toedracht van de crash.

De provincie Khost wordt geleid door de Verenigde Staten.

Het Afghaanse nieuwsagentschap Pajhwok meldt dat de Taliban zeggen dat ze de helikopter hebben neergehaald in het gebied Machi.

Plaatselijke functionarissen zeggen echter dat de helikopter voor het middaguur neerstortte door een technisch mankement.

Een bewoner van het gebied, Asadullah, vertelde dat de omgeving van de crash werd afgesloten door internationale troepen en mensen uit de buurt werd niet toegestaan het gebied te betreden.

Brit gesneuveld
In het zuiden van Afghanistan is zondag nog een NAVO-soldaat om het leven gekomen bij een aanslag van opstandelingen, aldus de ISAF.

Het Britse ministerie van Defensie heeft intussen gemeld dat zondag een marinier van de 42 Commando Royal Marines is gedood tijdens een patrouille in Nahr-e-Srah, in de zuidelijke provincie Helmand.

Hij is de 370ste Britse militair die sinds de oorlog eind 2001 begon in Afghanistan is omgekomen.

Het stoffelijk overschot van de Italiaanse politieman die in de provincie Panjshir werd gedood is ondertussen overgebracht naar de luchtmachtbasis van Bagram.

Eind mei crashte een Australische helikopter van het type Chinook in de provincie Uruzgan, hierbij kwam een piloot om het leven.

Een Canadese Chinook-helikopter verongelukte op 16 mei in de provincie Kandahar, hierbij vielen vier gewonden.