zondag 4 mei 2008

Britse ISAF-soldaat uit Fiji gedood in Afghanistan

Bij een ontploffing in de buurt van Nowzad in Helmand in het zuiden van Afghanistan is vrijdag een militair uit Groot-Brittannië gesneuveld. Drie collega’s van de man en een ASfghaanse tolk raakten gewond. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Het dodelijke slachtoffer is Ratu Babakobau (29), van het “Household Cavalry Regiment”. Het voertuig waarin hij zat werd getroffen door een mijnexplosie.

Het medische team werd opgeroepen en de slachtoffers werden geëvacueerd naar het ziekenhuis van de ISAF in Camp Bastion, de belangrijkste basis van de Britten in de buurt van de provinciehoofdstad Lashkar Gah. Daar werd de dood van Babakobau vastgesteld.

De slachtoffers reden in een pantserwagen van het type Spartan.

Afgelopen week zijn er zeker 6 buitenlandse soldaten bij verschillende incidenten in Afghanistan gesneuveld.

Een Tsjech kwam om het leven in de oostelijke provincie Logar, twee Amerikanen kwamen om bij incidenten in Bagram en Helmand, een Australiër sneuvelde in Uruzgan en een soldaat sneuvelde in de provincie Kapisa.

In 2008 heeft de NAVO al 48 soldaten in Afghanistan verloren. Bij elkaar kwamen er minstens 55 buitenlandse militairen om. Het aantal buitenlandse militairen dat vorig jaar omkwam in Afghanistan is 220.