vrijdag 2 mei 2008

Coalitiemilitairen gesneuveld in Afghanistan

Bij twee verschillende incidenten zijn dinsdag twee militairen uit de Verenigde Staten gesneuveld die deelnamen aan de Operatie Enduring Freedom in Afghanistan. Dat heeft het Amerikaanse leger donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om sergeant eerste klas David L. McDowell (30) uit Ramona in Californië. Hij overleed aan zijn verwondingen in Bastion nadat zijn eenheid was beschoten met machinegeweervuur. Hij maakte deel uit van het 2nd Battalion, 75th Ranger Regiment uit Fort Lewis in Washington.

McDowell was op zijn zevende tour in oorlogsgebied in Irak en Afghanistan. Hij was drager van twee bronzen sterren en een “purple heart”.

Een andere soldaat van de Operation Enduring Freedom kwam dinsdag om bij de ontploffing van een bermbom in de buurt van Bagram in de provincie Parvan.

Het gaat om de luchtmachtsoldaat Jonathan A. V. Yelner (24) uit Lafayette in Californië. Hij maakte deel uit van het 28th Aircraft Maintenance Squadron van de Ellsworth Air Force Base uit South Dakota.

Hij deed dienst bij de 755th Air Expeditionary Wing op de luchtmachtbasis van Bagram. Hij was als vrijwilliger naar Afghanistan gegaan. Eerder diende hij in Irak.

Dit jaar zijn er al zeker 53 buitenlandse soldaten omgekomen in de oorlog in Afghanistan. Zij maakten deel uit van de door de VS geleide Operation Enduring Freedom, of de door de NAVO geleide International Security Assistance Force (ISAF).