zaterdag 31 mei 2008

Twee ISAF-soldaten gedood in Jalalabad

Bij een zelfmoordaanslag met een voertuig in het oosten van Afghanistan zijn zaterdag twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht om het leven gekomen. Vier militairen en vier Afghaanse burgers raakten bij het incident gewond.

Na de aanslag werd de omgeving afgezet door Amerikaanse soldaten. De NAVO maakte de nationaliteit van de slachtoffers niet bekend. De meeste soldaten in het oosten van Afghanistan zijn Amerikanen.

De aanslag vond plaats in het centrum van Jalalabad.

Een verslaggever van het persbureau AFP zei dat hij “een zwaar beschadigde Humvee op zijn kop midden op de weg zag liggen”.

Humvee pantserwagens staan erom bekend dat ze slecht bestand zijn tegen bermbommen en zelfmoordaanslagen. Ze zijn slecht bepantserd en het Amerikaanse leger probeert ze in hoog tempo te vervangen door beter gepantserde voertuigen.

Jalalabad is de hoofdstad van de provincie Nangarhar aan de grens met Pakistan. Het Provinciaal Reconstructie Team in deze provincie wordt geleid door de Verenigde Staten.

Dit jaar zijn er al 67 NAVO-soldaten om het leven gekomen in het Aziatische land. De meesten daarvan verloren het leven tijdens vijandelijkheden.