woensdag 21 mei 2008

Twee ISAF-soldaten uit de Verenigde Staten gedood in Ghazni

Bij een explosie in de oostelijke provincie Ghazni zijn dinsdag twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht en hun tolk om het leven gekomen. Een andere soldaat raakte gewond.

De gewonden werden overgebracht naar een ziekenhuis waar een van de slachtoffers aan zijn verwondingen bezweek.

Brigadegeneraal Carlos Branco, woordvoerder van de ISAF-veiligheidsmacht, zei in een verklaring: “Ik wil uit de grond van mijn de families en vrienden van de slachtoffers condoleren.”

De ISAF maakte de precieze plaats van de aanval en de nationaliteit van de soldaten niet bekend. Dat wordt altijd overgelaten aan het land van herkomst van slachtoffers.

Het provinciaal reconstructie team in Ghazni valt onder het Regionaal Commando Oost van de ISAF en wordt geleid door de Verenigde Staten.

In een hinderlaag van opstandelingen in de oostelijke provincie Paktika raakten nog twee ISAF-soldaten gewond.

Maandag verloren twee ISAF-soldaten hun leven in het zuiden van Afghanistan. Dit jaar zijn er al zeker 58 buitenlandse soldaten omgekomen in het Aziatische land.

Update 24 mei
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft ondertussen de namen van de twee Amerikaanse soldaten bekendgemaakt die dinsdag omkwamen in de provincie Ghazni bij de ontploffing van een bermbom.

Een Amerikaanse legerwoordvoerder zei dat de mannen deelnamen aan Operation Enduring Freedom.

Het gaat om luitenant Jeffrey A. Ammon (37) uit Orem in Utah. Hij maakte deel uit van de “Commander Navy Region Northwest in Bangor, Washington". Hij behoorde tot het Provincial Reconstruction Team dat door de VS wordt geleid in Ghazni.

Het andere slachtoffer is eerste luitenent Jeffrey F. Deprimo (35) uit Pittston in de staat Pennsylvania.

Hij maakte deel uit van de “3rd Battalion, 103rd Armor Regiment, Pennsylvania Army National Guard” die zijn gestationeerd in Williamsport in Pennsylvania.