vrijdag 9 mei 2008

Twee buitenlandse soldaten gedood in Afghanistan

Bij verschillende incidenten in Afghanistan zijn vrijdag twee buitenlandse militairen gedood. Het gaat om een militair van de NAVO en een van de coalitie. Meer dan tien Taliban kwamen om bij luchtaanvallen.

Een soldaat van de ISAF verloor het leven in de oostelijke provincie Paktia. Het gaat om de 18-jarige soldaat Ara T. Deysie uit Parker in Arizona. Hij maakte deel uit van de 1st Squadron, 61st Cavalry Regiment, 4th Brigade Combat Team, 101st Airborne Division.

De ontploffing van een bermbom kostte het leven van een soldaat van de coalitie in de Tag Ab Vallei in de noordelijke provincie Kapisa in de buurt van Kabul.

Het slachtoffer is de 26 jarige sergeant Isaac Palomarez uit Loveland in Colorado. Hij maakte deel uit van het 1st Battalion, 506th Infantry Regiment, 4th Brigade Combat Team, 101st Airborne Division.

In Tag Ab wordt al enige tijd gevechten tussen buitenlandse soldaten en opstandelingen. De 101st Airborne Division leidt de operaties van de Amerikanen in Afghanistan die onder Operation Enduring Freedom vechten en voor de ISA-veiligheidsmacht van de NAVO.

Bij gevechten in de buurt van Garmser, in het zuiden van Afghanistan, zijn donderdag meer dan tien Taliban gedood, aldus een verklaring van de coalitie.