donderdag 29 mei 2008

ISAF-soldaat gedood in Oost-Afghanistan

Bij een aanslag met een bermbom is het oosten van Afghanistan is woensdag een soldaat van de ISAF om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond. Bij een mislukte zelfmoordaanslag in het oosten raakten twee coalitiesoldaten gewond.

Brigadegeneraal Carlos Branco van de ISAF zei in een verklaring “dat een soldaat van de ISAF aan zijn verwondingen is bezweken. Vier anderen raakten gewond door een geïmproviseerd explosief tijdens een patrouille in het oosten van Afghanistan”.

De NAVO maakte de nationaliteit van de soldaat niet bekend.

Er werd nog een tweede bom gevonden in de omgeving. Er werd ook een truck aangetroffen met materiaal om bermbommen te maken.

In de oostelijke provincie Khost heeft de politie woensdag twee mannen doodgeschoten die een zelfmoordaanslag wilden plegen op een basis van buitenlandse soldaten. Hun wagen werd echter voortijdig aangehouden door politieagenten.

Een woordvoerder van de coalitie vertelde dat er bij het incident twee coalitiesoldaten gewond raakten.

In het oosten van Afghanistan zijn voor het grootste deel Amerikanen actief voor de ISAF-veiligheidsmacht. De strijdmacht van de coalitie bestaat ook voornamelijk uit Amerikanen.