woensdag 20 juli 2011

Dodelijke slachtoffers bermbomaanval van maandag Amerikanen

Bij de bermbomaanslag in het oosten van Afghanistan zijn maandag drie Amerikaanse soldaten van de Nationale Garde om het leven gekomen. Dat hebben de nabestaanden gemeld. Bij de aanslag vielen ook verschillende gewonden.

Dit meldde de televisiezender WHPTV uit Harrisburg dinsdag op zijn website. Verschillende leden van de eenheid, die haar basis heeft in Williamstown, ongeveer 40 mijl ten noordoosten van Harrisburg, raakten gewond.

De dodelijke slachtoffers zijn sergeant Edward Koehler (47), uit Lebanon, sergeant Brian Mowery (49) uit Halifax en stafsergeant Kenneth VanGiesen (30) uit Kane. Ze vonden de dood in hetzelfde voertuig toen ze voorraden en uitrusting vervoerden.

Geen van de vijf gewonden verkeert in levensgevaar.

De soldaten dienden bij de Pennsylvania Army National Guard’s, 131st Transportation Company, 213th Area Support Group, die hun basis hebben in Williamstown en Philadelphia.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie had de slachtoffers tot dinsdag laat niet bevestigd.

Ongeveer 100 leden van de Nationale Garde uit Pennsylvania zijn in november 2010 voor een tour van een jaar naar Afghanistan vertrokken. Ze bevoorraden troepen die in het veld zijn.

Maandag maakte de NAVO de dood van drie soldaten van de International Security Assistance Force in het oosten van Afghanistan bekend, zonder verdere details te geven.

Zie ook:
Drie ISAF-soldaten gesneuveld in Afghanistan