maandag 4 juli 2011

Vermiste Britse ISAF-soldaat dood gevonden

De Britse militair die sinds maandagochtend in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand werd vermist is dood teruggevonden.

Dat heeft het Britse ministerie van Defensie bekendgemaakt. Een patrouille die naar hem op zoek was heeft hem gevonden in de provincie Helmand, waar hij ook was verdwenen. Hij werd aangetroffen met kogelwonden.

Er was een grootschalige zoektocht naar hem opgezet nadat hij maandagochtend vroeg een basis in de provincie Helmand had verlaten.

De nabestaanden van het slachtoffer zijn geïnformeerd. De omstandigheden waaronder hij om het leven kwam worden onderzocht, zo bericht de BBC.

Groot-Brittannië leidt de provincie Helmand voor de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO. De provincie is een van de gevaarlijkste gebieden in het land.

De Britse premier David Cameron, die momenteel een bezoek brengt aan Afghanistan, zei dat hij “diep bedroefd” is over de dood van de soldaat.

De Britse autoriteiten nemen vrijwel altijd een periode van stilte in acht voordat ze meer details en de identiteit van een slachtoffer melden.

"In accordance with the family's wishes, no further details will be
released for 24 hours."

De ISAF maakte maandag bekend dat in het oosten van Afghanistan een lid van de troepenmacht is omgekomen bij de explosie van een bermbom. Zoals gebruikelijk werd de nationaliteit van het slachtoffer niet gemeld.

Het aantal Britse militairen dat bij operaties om het leven is gekomen sinds 2001 in Afghanistan staat nu op 375.

Zie ook:
NAVO-soldaat uit Groot-Brittannië vermist in Zuid-Afghanistan