dinsdag 5 juli 2011

Opnieuw Australische militair gesneuveld in Afghanistan

Een Australische special forces commando is maandagnacht bij een vuurgevecht in het zuiden van Afghanistan om het leven gekomen. Een collega raakte gewond.

Dat heeft het ministerie van Defensie van het land gemeld. Het dodelijke slachtoffer is de 35-jarige sergeant Todd Langley.

Hij diende bij het 2nd Commando Regiment in Sydney en werd in zijn hoofd geschoten tijdens een operatie met de Special Opeations Task Goup (SOTG) en Afghaanse militairen.

Hij leidde zijn sectie tijdens een langdurig gevecht met opstandelingen toen hij werd gedood.

De naam van de tweede soldaat werd niet gemeld. Hij werd niet gelijktijdig maar wel bij dezelfde operatie neergeschoten.

Hij werd overgevlogen naar een hospitaal in Tarin Kowt, de hoofdstad van de provincie Uruzgan, en vervolgens naar een ziekenhuis in Kandahar voor verdere behandeling.

De krant The Australian geeft achtergronden bij de Australische aanwezigheid in Afghanistan.

Ondertussen staat het land open voor onderhandelingen met de Taliban, en vindt dat militaire druk op de opstandelingen moet worden blijven uitgevoerd om ze aan de onderhandelingstafel te krijgen.

Langley is de 28ste militair uit Australië die in Afghanistan omkomt. Dit jaar vonden 7 Australiërs de dood in de oorlog in het Aziatische land.