maandag 18 juli 2011

Drie ISAF-soldaten gesneuveld in Afghanistan

Bij een aanval met een bermbom zijn maandag in het oosten van Afghanistan drie militairen van de ISAF-troepenmacht omgekomen.

Dat heeft de ISAF in een verklaring gemeld. De veiligheidsmacht maakte de nationaliteit van de slachtoffers en de precieze locatie van het incident niet bekend.

In het zuiden van Afghanistan kwamen zondag bij de ontploffing van een geïmproviseerd explosief twee soldaten van de internationale troepenmacht om het leven.

--- Het Amerikaanse leger heeft maandag gemeld dat de twee doden van zondag in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar vielen. Bij de explosie raakten ook zeven soldaten gewond.

De twee soldaten maakten deel uit van de 1st Stryker Brigade Combat Team, 25th Infantry Division, uit Fort Wainwright in Fairbanks. -

De verklaring van het Pentagon:

The Department of Defense announced today the deaths of two soldiers who were supporting Operation Enduring Freedom.

They died July 17, in Kandahar province, Afghanistan, of wounds suffered when enemy forces attacked their unit with an improvised explosive device. They were assigned to the3rd Battalion, 21st Infantry Regiment, 1st Stryker Brigade Combat Team, 25th Infantry Division, Fort Wainwright, Alaska.

Killed were:

Sgt. 1st Class Kenneth B. Elwell, 33, of Holland, Pa.; and

Pfc. Tyler M. Springman, 19, of Hartland, Maine.

For more information the media may contact the U.S. Army Alaska public affairs office at 907-384-1542 or 907-384-2072. ---

Intussen heeft in Kabul generaal David Petraeus maandag het commando over de ISAF-troepenmacht overgedragen aan zijn landgenoot John Allen.

Allen zei tijdens de ceremonie: “Er liggen zware dagen in het vooruitzicht en ik maak me geen illusies over de uitdagingen die we gezamenlijk zullen aanschouwen.”

Dit jaar heeft de oorlog in Afghanistan al aan 317 buitenlandse militairen het leven gekost.