maandag 6 februari 2012

Amerikaanse generaal Terence Hildner overleden in Afghanistan

De Amerikaanse brigadegeneraal Terence J. Hildner (49) is vrijdag dood aangetroffen in zijn slaapvertrek in Kabul. Hij is volgens het Pentagon de hoogste militair uit de VS die sterft tijdens de oorlog in Afghanistan.

Dat heeft The Washington Post maandag gemeld. Er is een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van generaal Hildner.

Het lijkt erop dat de vader van vier kinderen een natuurlijke dood is gestorven, en niet tijdens een gevecht, zo zei een woordvoerder van Fort Hood in de staat Texas, waar Hildner was gelegerd.

Zijn vader, Robert Hildner, zei dat zijn zoon waarschijnlijk een hartaanval had gekregen. Hij zei dat zijn zoon dood in een stoel was aangetroffen waarin hij waarschijnlijk de nacht ervoor een videospel heeft gespeeld.

“Dat was een van de manieren waarvan hij gebruik maakte om de stress van zich af te zetten,” aldus Robert Hildner.

Hildner werd in december in Afghanistan gestationeerd om de trainingsmissie van de NAVO te ondersteunen. Hij zorgde voor al de militaire voorraden in het gebied, van kleding tot munitie en medische uitrusting.

Hilder was de commandant van de 13th Expeditionary Sustainment Command uit Fort Hood.

The Washington Post meldt dat het dodental aan Amerikaanse kant in de oorlog in Afghanistan vorige maand op 1.850 stond.

Ongeveer 375 van deze doden worden als “non-hostile” aangemerkt. Zij stierven niet door vijandelijkheden, maar door omstandigheden als ongelukken en natuurlijke oorzaken.