woensdag 15 februari 2012

Identiteit gesneuvelde Britse NAVO-militair in Afghanistan gemeld

Het ministerie van Defensie van Groot-Brittannië heeft dinsdag de naam bekendgemaakt van de Britse soldaat die maandag in het zuiden van Afghanistan is gesneuveld. Het gaat om de 21-jarige luchtmachtmilitair Ryan Tomlin.

Tomlin maakte deel uit van het 2 Squadron, Royal Air Force Regiment. Hij werd neergeschoten tijdens een aanval van opstandelingen in het district Nad Ali in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan.

Hij nam deel aan een gezamenlijke patrouille in het gebied Dashte aan de rand van het district Nad 'Ali, zo meldt het Britse ministerie van Defensie.

Tomlin werd door de lucht overgebracht naar het veldhospitaal van Camp Bastion bij de provinciehoofdstad Lashkar Gah, waar hij later aan zijn verwondingen bezweek.

Groot-Brittannië heeft ongeveer 9.500 troepen in Afghanistan gestationeerd. Het is de bedoeling dat dit aantal in 2012 met ongeveer 500 wordt teruggebracht.

De Britse premier David Cameron heeft aangegeven dat er meer zullen vertrekken in 2013. Hij zei verder dat de Britten hun gevechtsmissie in Afghanistan in 2014 willen beëindigen.

De meeste Britse soldaten zijn gelegerd in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan, die als uiterst gevaarlijk bekendstaat.

Het aantal Britten dat sinds 2001 in Afghanistan om het leven is gekomen staat nu op 398.