zondag 27 mei 2012

4 NAVO-soldaten gedood in Afghanistan

Bij verschillende aanslagen met bermbommen in het zuiden en oosten van Afghanistan zijn zeker vier soldaten van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO omgekomen, waaronder een Brit.

De ISAF-veiligheidsmacht maakte melding van vier doden maar maakte de exacte locatie en de identiteit van de slachtoffers niet bekend.

Dat wordt altijd overgelaten aan het land van herkomst van doden.

Het Britse ministerie van Defensie heeft gemeld dat zaterdag in het zuiden van Afghanistan een Brit is gesneuveld.

De soldaat uit Groot-Brittannië kwam om tijdens een patrouille in het gewelddadige district Nahr-e Saraj in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand, aldus majoor Ian Lawrence, woordvoerder van de Task Force Helmand.

In het zuiden van het land zijn voornamelijk Amerikaanse en Britse troepen gestationeerd. Het zuiden bestaat uit twee regio’s, het Regionaal Commando Zuid en het Regionaal Commando Zuidwest.

In het geval van Amerikaanse doden maakt het Pentagon over het algemeen na twee dagen de identiteit van slachtoffers bekend.

De Britten wachten altijd totdat de familie is geïnformeerd met de melding van een dode en vervolgens een dag voordat ze ook de naam van een slachtoffer vrijgeven.

De oorlog in Afghanistan heeft dit jaar aan zeker 169 NAVO-ISAF-soldaten het leven gekost. In de maand mei kwamen 33 militairen om het leven.