maandag 7 mei 2012

NAVO-militair gesneuveld in oosten Afghanistan

De explosie van een geïmproviseerd explosief heeft zondag aan een militair van de International Security Assistance Force het leven gekost. De soldaat sneuvelde in het oosten van Afghanistan. Aanvankelijk meldde de ISAF drie dodelijke slachtoffers.

Dat maakte een woordvoerder van de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO in een correctie van een eerder bericht bekend.

“NOTE: This is a correction to press release #2012-05-C-011 sent at 4:03 p.m. One ISAF service member was killed in an improvised explosive device attack in eastern Afghanistan today, not three as originally indicated.

KABUL, Afghanistan (May 6) — One International Security Assistance Force service member died following an improvised explosive device attack in eastern Afghanistan today.”

It is ISAF policy to defer casualty identification procedures to the relevant national authorities.”

Eerder op de dag maakte de ISAF melding van drie omgekomen soldaten binnen zijn gelederen.

“Three International Security Assistance Force service members died following an improvised explosive device attack in eastern Afghanistan today.

It is ISAF policy to defer casualty identification procedures to the relevant national authorities. “

De exacte locatie van het incident en de nationaliteit van het slachtoffer werd niet gemeld. Dat wordt altijd overgelaten aan het land van herkomst.

In het Regionaal Commando Oost van de ISAF-missie in Afghanistan zijn voornamelijk soldaten uit de Verenigde Staten gestationeerd.

De oorlog in Afghanistan heeft dit jaar aan 145 buitenlandse militairen het leven gekost.