vrijdag 4 mei 2012

Twee Britse NAVO-soldaten gedood bij aanval militanten in Helmand in zuiden Afghanistan

Update 05-05-2012: De twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO die vrijdag in het zuiden van Afghanistan bij een aanval van opstandelingen om het leven kwamen zijn afkomstig uit Groot-Brittannië.

Het Britse ministerie van Defensie maakte zaterdag in een verklaring bekend dat vrijdag twee soldaten de dood vonden bij een mortierbeschieting op hun basis in het noorden van district Nahr-e-Saraj in de provincie Helmand.

Het tweetal diende bij het Royal Logistic Corps, en was verbonden aan het 1st Battalion The Royal Welsh Battlegroup.

Ze maakten onderdeel uit van de Combined Force Burma, en stierven bij een “indirecte beschieting” op Forward Operating Base Ouellette.

Het ministerie van Defensie in Groot-Brittannië neemt na de bekendmaking van de dood van de soldaten op verzoek van de familie een periode van piëteit in acht voordat verdere details bekend worden gemaakt.

Londen heeft ongeveer 9.500 troepen in Afghanistan gestationeerd. De meeste Britten zijn gelegerd in de provincie Helmand die als uitermate gevaarlijk bekendstaat.

Sinds de oorlog in Afghanistan in oktober 2001 begon zijn 412 Britten in het Aziatische land omgekomen.

-------------
04-05-2012

Een aanval van opstandelingen heeft vrijdag in het zuiden van Afghanistan het leven gekost aan twee militairen van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO in Afghanistan.

Dat heeft een woordvoerder van de ISAF-veiligheidsmacht gemeld. De exacte locatie van het incident en de nationaliteit van de slachtoffers werden in de verklaring zoals gebruikelijk niet bekendgemaakt.

Dit wordt altijd overgelaten aan het land van herkomst van slachtoffers.

“Two International Security Assistance Force service members died following an insurgent attack in southern Afghanistan today.

It is ISAF policy to defer casualty identification procedures to the relevant national authorities.”

In het zuiden van Afghanistan zijn voornamelijk Amerikaanse en Britse troepen gestationeerd.

De oorlog in Afghanistan heeft dit jaar aan 142 buitenlandse militairen het leven gekost.