vrijdag 18 mei 2012

Twee NAVO-soldaten uit VS gesneuveld in oosten Afghanistan

Een raketaanval van opstandelingen in Nari in de Oost-Afghaanse provincie Kunar heeft vrijdag aan twee militairen uit de Verenigde Staten van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO het leven gekost. Zes soldaten raakten gewond.

Een woordvoerder van de ISAF maakte de dood van twee soldaten bekend. “Two International Security Assistance Force service members died following an insurgent attack in eastern Afghanistan today.”

De exacte locatie van het incident en de nationaliteit van de slachtoffers zijn door de ISAF niet gemeld. Dit wordt altijd overgelaten aan het land van herkomst van slachtoffers.

Volgens Fox News zijn de twee dodelijke slachtoffers Amerikanen.

Het persbureau AFP meldt dat bij de raketaanval ook 6 ISAF-soldaten gewond raakten. De aanval vond plaats op een ISAF-basis in het district Nari in de provincie Kunar.

De nieuwszender Al Jazeera bericht dat hoge Afghaanse functionarissen zeggen dat de aanval plaatsvond vanaf Pakistaans grondgebied. Het district Nari grenst aan Pakistan.

In de Regio Oost van de ISAF-missie zijn voornamelijk militairen uit de Verenigde Staten gestationeerd.

In 2012 heeft de oorlog in Afghanistan aan 158 ISAF-soldaten het leven gekost. Onder de doden zijn 110 Amerikanen, 20 Britten en 28 militairen uit andere landen.