donderdag 10 mei 2012

Pentagon maakt namen bekend drie slachtoffers bermbomaanval in oosten Afghanistan

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft woensdag de identiteit bekendgemaakt van drie soldaten die maandag omkwamen bij een aanslag met een bermbom in de Oost-Afghaanse provincie Ghazni.

Het Pentagon meldt in een verklaring dat de slachtoffers dienden bij het 3rd Squadron, 73rd Cavalry Regiment, 1st Brigade Combat Team van de 82nd Airborne Division uit Fort Bragg in de staat North Carolina.

De militairen overleden aan de verwondingen die ze opliepen door een aanval van vijandelijke strijders met een geïmproviseerd explosief.

De soldaten ondersteunden Operatie Enduring Freedom (OEF). De Amerikaanse autoriteiten melden dit ook als slachtoffers leden waren van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO.

De ISAF meldde maandag de dood van drie ISAF-soldaten in het oosten van Afghanistan, maar laat de bekendmaking van de naam en nationaliteit van slachtoffers altijd over aan het land van herkomst.

Volgens een verklaring van de 82nd Airborne Division voerden de drie gesneuvelde paratroepers een patrouille uit in Ghazni in een “Mine Resistant Ambush Protected Vehicle” toen ze werden getroffen door een bermbom.

De soldaten overleden aan de verwondingen die ze opliepen door de explosie. Ze werden dood verklaard toen ze arriveerden op de Forward Operating Base Sharana.

De militairen werden postuum geëerd met de Bronze Star Medal, de Purple Heart Medal, de Army Good Conduct Medal en de Combat Infantryman Badge.


De verklaring van het Pentagon

DOD Identifies Army Casualties

The Department of Defense announced today the deaths of three soldiers who were supporting Operation Enduring Freedom.

They died May 7, in Ghazni province, Afghanistan, of wounds suffered when enemy forces attacked their unit with an improvised explosive device. They were assigned to the 3rd Squadron, 73rd Cavalry Regiment, 1st Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division, Fort Bragg, N.C.

Killed were:

Sgt. Jacob M. Schwallie, 22, of Clarksville, Tenn.

Spc. Chase S. Marta, 24, of Chico, Calif.

Pfc. Dustin D. Gross, 19, of Jeffersonville, Ky.

For more information the media may contact the 82nd Airborne Division Public Affairs at 910-432-0661/0662 or 910-587-0217.