woensdag 20 augustus 2008

Militair van de Coalitie gedood in West-Afghanistan

In het westen van Afghanistan is woensdag opnieuw een lid van de internationale Coalitie om het leven gekomen. In het noorden van het land raakten twee soldaten van de ISAF uit Finland gewond bij een ongeluk.

De Coalitie zei in een verklaring dat de soldaat sneuvelde toen zijn patrouille onder vuur werd genomen met lichte wapens. De naam en de nationaliteit van het slachtoffer werden niet bekendgemaakt.

Het grootste deel van de uit ongeveer 18.000 soldaten bestaande coalitiemacht Operation Enduring Freedom die onder bevel staat van de Verenigde Staten bestaat uit Amerikanen, maar er nemen ook Special Forces aan deel uit andere landen.

Finnen gewond
Bij een verkeersongeluk in het noorden van Afghanistan zijn woensdag twee Finse soldaten van de ISAF-veiligheidsmacht die door de NAVO wordt geleid gewond geraakt.

Finse media melden dat een van de militairen met ernstige verwondingen is opgenomen op de intensive care afdeling. De andere soldaat heeft lichtere verwondingen.

Ook een tolk en de chauffeur van het voertuig liepen verwondingen op toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. De gewonden werden met een helikopter overgebracht naar een Duits veldhospitaal.