vrijdag 15 augustus 2008

Opnieuw ISAF-soldaten gedood in Afghanistan

Bij een aanval in het oosten van Afghanistan zijn vrijdag twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de International Security Assistance Force bekendgemaakt.

De slachtoffers overleden aan verwondingen die ze opliepen door een aanslag met een bermbom en een vuurgevecht dat werd geleverd tijdens hun patrouille.

Brigadegeneraal Richard Blanchette van de ISAF zei in een verklaring: “Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van deze soldaten. We hebben twee waardevolle leden van ons team verloren. Deze soldaten hielpen om vrede en veiligheid voor de mensen in Afghanistan te creĆ«ren.”

De naam en nationaliteit van de gesneuvelde soldaten werd nog niet bekendgemaakt omdat dit volgens het protocol over wordt gelaten aan het land van herkomst van de troepen.

Naar de omstandigheden waaronder het incident zich voordeed wordt door de ISAF een onderzoek ingesteld.

Deze maand zijn er al 19 buitenlandse soldaten in het Aziatische land om het leven gekomen. Ze behoorden tot de Internationale Coalitie die door de VS wordt geleid of de ISAF-veiligheidsmacht die wordt geleid door de NAVO.