zondag 3 augustus 2008

Soldaat van de coalitie gedood door bermbom in Kabul

Een militair van de door de VS-geleide coalitiemacht in Afghanistan is zondag om het leven gekomen door de ontploffing van een bermbom in Kabul. Een collega van het slachtoffer raakte gewond.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte dinsdag 5 augustus bekend dat het slachtoffer de 40-jarige sergeant Jaime Gonzalez is uit Austin in Texas.

Hij maakte deel uit van de 436th Chemical Company, Texas Army National Guard uit Laredo in Texas.

De explosie vond plaats bij het dorp Hussein Kheil in het district Bagrami in het oostelijke deel van de hoofdstad op een weg naar een opleidingscentrum voor de politie.

De politie maakte bekend dat het konvooi dat werd aangevallen uit Amerikanen bestond. Een Amerikaanse helikopter landde op de plaats des onheils om slachtoffers op te halen. Buitenlandse soldaten zetten de omgeving af.

De politie vermoed dat het om een bermbom ging die van afstand tot ontploffing kon worden gebracht.

Dit jaar zijn er al 159 buitenlandse troepen in Afghanistan om het leven gekomen. In de maand juni viel een record aantal slachtoffers van 45. Vorige maand waren het er 30.

Het slachtoffer in Kabul is de zesde buitenlandse soldaat die deze maand de dood heeft gevonden in Afghanistan. Vrijdag kwamen 5 militairen om in het oosten van het land.