donderdag 23 oktober 2008

3 soldaten van Coalitie gedood door bermbom, dodental buitenlandse troepen nu op 1.000

In het westen van Afghanistan zijn donderdag 3 militairen van de Internationale Coalitie om het leven gekomen toen hun voertuig werd getroffen door een bermbom. Sinds de oorlog in het land begon zijn ondertussen 1.000 buitenlandse troepen omgekomen.

Het Amerikaanse leger in Afghanistan meldde dat drie militairen sneuvelden door een explosie in het westen van het land. Er raakte ook een soldaat gewond.

Militairen van de Coalitie sloten het gebied van de aanslag af en er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.

De nationaliteit van de slachtoffers en de exacte plaats waar de aanslag plaatsvond werden niet bekendgemaakt. De Coalitie bestaat voornamelijk uit militairen uit Amerika.

In het westen van het land verblijven ze vooral in de provincie Farah waar de VS het PRT leidt van de ISAF. Het is ook in deze provincie waar Amerikaanse Coalitiesoldaten erg actief zijn.

In het district Bala Buluk in de provincie Farah heeft een eenheid van Afghaanse en Amerikaanse troepen donderdag drie opstandelingen gedood en een opslagplaats van wapens en munitie gevonden, aldus een woordvoerder van de Coalitie.

Met de dood van de drie Coalitietroepen komt het totaal aantal buitenlandse soldaten dat sinds de invasie van Afghanistan op 7 oktober 2001 begon volgens een telling van Icasualties op 1.000.