woensdag 15 oktober 2008

Britse ISAF-militair gedood bij Forward Operating Base Delhi in Helmand

Een Britse soldaat van de ISAF-veiligheidsmacht is woensdag tijdens een routinepatrouille door een explosie in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand om het leven gekomen.

Dat maakte een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie woensdag bekend. Het incident vond plaats op ongeveer 23 kilometer ten noorden van de Forward Operating Base Delhi in de gewelddadige provincie.

De man maakte deel uit van het D Squadron, the Household Cavalry Regiment.

Luitenant-kolonel Woody Page, woordvoerder van de Task Force Helmand, zei: “Wij zijn diep bedroefd door dit verlies en onze gedachten zijn bij zijn familie en zijn eenheid in deze tragische tijd.

De identiteit van het slachtoffer werd nog niet bekendgemaakt. Het Britse ministerie neemt altijd een periode van een dag in acht voordat er verdere details over de gebeurtenis bekend worden gemaakt.

Groot-BrittanniĆ« is de “lead nation” in de provincie Helmand waar al een aantal jaar zwaar wordt gevochten met opstandelingen. Het is het 121ste dodelijke slachtoffer aan Britse kant sinds het land de operaties in Afghanistan in 2001 begon.

Ondertussen heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag de identiteit bekendgemaakt van een Coalitiemilitair die maandag sneuvelde in Kandahar.
Soldaat van de Coalitie gedood in Zuid-Afghanistan