vrijdag 24 oktober 2008

Opnieuw Amerikaanse politieman gesneuveld in Afghanistan

De politie van New York heeft vrijdag bekendgemaakt dat agent Deon Taylor woensdag is gesneuveld in Afghanistan. Taylor, die 4 jaar voor de politie werkte, werd het slachtoffer van een bermbom.

De politie zei dat Taylor (30) in Afghanistan in dienst was bij de Nationale Garde van het leger als specialist op het gebied van brandbestrijding. Het was zijn tweede tour in het Aziatische land.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft intussen ook de dood van soldaat Deon L. Taylor bekendgemaakt. Hij ondersteunde de Operation Enduring Freedom.

Hij overleed op 22 oktober in Bala Buluk aan de verwondingen die hij had opgelopen doordat zijn voertuig werd geraakt door een bermbom. Bala Buluk ligt in de westelijke provincie Farah.

Taylor maakte deel uit van het 27th Infantry Brigade Combat Team, New York Army National Guard uit Syracuse, in de staat New York.

New York
In New York maakte Deon deel uit van de narcoticabrigade in het stadsdeel Brooklyn. Hij woonde in de Bronx. Hij diende ook bij de New York National Guard als brandbestrijder. In die hoedanigheid werd hij naar Afghanistan gestuurd.

Taylor stond op het punt om te trouwen met zijn verloofde Jessica. Uit een eerdere relatie had hij een 8-jarig zoontje.

Hij ging in 2005 voor de politie van New York werken.

Burgemeester Michael Bloomberg van New York zei: “Mijn gedachten en gebeden zijn bij hem en zijn geliefden in deze moeilijke tijd.”

Taylor kwam om toen pantserwagen van het type Humvee werd geraakt door een bermbom.

Humvee
Humvees staan erom bekend dat ze bijzonder weinig bescherming bieden bij zulk soort aanslagen. Ze worden dan ook zo veel mogelijk vervangen door sterkere MRAP- pantserwagens, maar voor veel militairen komt dit dus te laat.

Daarnaast staan niet altijd de omstandigheden van het terrein de inzet toe van de nieuwe grotere en sterkere MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) -voertuigen. Het Amerikaanse leger heeft duizenden extra MRAP’s besteld.

Raymond Kelly, commissaris van de politie, zei dat er momenteel 258 politiemannen uitgezonden zijn voor de krijgsmacht. Taylor is de derde agent van het New York Police Department die in Irak of Afghanistan het leven verliest.