dinsdag 14 oktober 2008

Soldaat van de Coalitie gedood in Zuid-Afghanistan

Een militair van de Coalitie is dinsdagochtend om het leven gekomen en verschillende raakten er gewond toen hun voertuig werd geraakt door een bermbom.

Een woordvoerder van de Coalitie maakte bekend dat personeel van de Coalitie de plaats van het incident afzetten en dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de gebeurtenis. De precieze plaats werd niet vermeld.

Ondertussen heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag de identiteit bekendgemaakt van een Coalitiemilitair die maandag sneuvelde.

Het slachtoffer is de 39-jarige soldaat Scott G. Dimond uit Franklin in de staat New Hampshire. Hij ondersteunde de Operation Enduring Freedom.

Dimond maakte deel uit van het 3rd Battalion, 172nd Infantry Regiment (Mountain), New Hampshire Army National Guard, Milford, N.H.

Hij overleed aan de verwondingen die hij opliep nadat zijn voertuig werd geraakt door en bermbom in Kandahar in Zuid-Afghanistan.

De namen en de nationaliteiten van de slachtoffers werden aanvankelijk niet bekendgemaakt omdat de nabestaanden nog moeten worden geïnformeerd.

Maandag maakten Afghaanse media al melding van de dood van een buitenlandse soldaat. "On Monday, a US-led coalition soldier was killed in a roadside bomb attack."

De Coalitie zegt in een verklaring die dinsdag werd uitgegeven dat deze militair "deze ochtend om het leven kwam".

"One Coalition servicemember was killed and several were injured in southern Afghanistan when their vehicle stuck an improvised explosive device at about 7 p.m. today."

Er wordt geen melding gemaakt door de Coalitie van nog een gesneuvelde soldaat op maandag.

De Coalitiemacht wordt geleid door de Verenigde Staten. Deze troepenmacht bestaat ook voor het leeuwendeel uit Amerikanen.