vrijdag 17 oktober 2008

Politie San Diego rouwt om gedode collega in Afghanistan

De politie in de Amerikaanse stad San Diego is in diepe rouw gedompeld na de dood van een van haar agenten in Afghanistan. De vlag van het politiehoofdkwartier hing donderdag dan ook halfstok.

Politiewoordvoerster Mónica Muñoz vertelde aan plaatselijke media dat het politiedepartement van San Diego woensdag hoorde van de dood van de 33-jarige agent Federico Borjas.

Borjas was een reservist van het Amerikaanse leger en werd in augustus opgeroepen om in dienst te komen in Afghanistan. Twee maanden later is hij dood.

Federico Borjas ging in 1999 werken bij de politie in San Diego in de staat California. De laatste tijd was hij patrouilleagent in de Centrale Divisie van de stad.

De vlag voor het gebouw van het hoofdkwartier van politie in de stad in het uiterste zuidwesten van het land hing donderdag halfstok.

Volgens Mónica Muñoz heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie nog geen details vrijgegeven over de dood van Federico Borjas.

20-10-2008
Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte maandag 20 oktober bekend dat sergeant Federico G. Borjas uit San Diego op 16 oktober overleed in het districtscentrum van Bermel.

Op 16 oktober werd een Amerikaanse patrouille onder vuur genomen door een Afghaanse agent. Daarbij kwam een Amerikaan om het leven. De Afghaanse agent werd vervolgens door soldaten doodgeschoten.

De naam van het slachtoffer komt overeen met een Amerikaanse militair die sneuvelde op 16 oktober in het district Bermel in de oostelijke provincie Paktika.

In een ander bericht meldde het leger dat daar een Afghaanse agent het vuur had geopend op een Amerikaanse patrouille waarbij een soldaat de dood vond.

Zie ook
Afghaanse politieman schiet militair uit de VS dood