vrijdag 24 oktober 2008

Twee Amerikaanse mariniers gesneuveld in Helmand

Tijdens gevechtsoperaties in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan zijn woensdag twee Amerikaanse soldaten van het korps mariniers om het leven gekomen.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte vrijdag de identiteit van deze manschappen bekend. Ze ondersteunden de Operation Enduring Freedom die door de VS wordt geleid.

De slachtoffers zijn korporaal Adrian Robles (21) uit Scottsbluff in de staat Nebraska en Lance korporaal San Sim (23) uit Santa Ana in de staat California.

De twee mannen maakten deel uit van het 1st Battalion, 7th Marines, 1st Marine Division, I Marine Expeditionary Force uit Twentynine Palms in California.

Donderdag verklaarde een woordvoerder van de Amerikaanse basis in Bagram, waar het hoofdkwartier is gevestigd van het Amerikaanse leger in Afghanistan, dat er woensdag in het westen van Afghanistan 3 Coalitiemilitairen waren gesneuveld.

Het is niet helemaal duidelijk of het onder meer deze twee soldaten betreft. De provincie Helmand hoort tot het zuidelijke operatiegebied van de buitenlandse troepen, maar grenst aan de provincie Farah en veel gevechten spelen zich af in het grensgebied tussen deze twee gewelddadige provincies.

Woensdag kwam een Amerikaanse politieman uit New York om die als lid van de Nationale Garde naar Afghanistan was gestuurd. Dit incident vond plaats in Bala Buluk in de provincie Farah.

Zie ook
Opnieuw Amerikaanse politieman gesneuveld in Afghanistan
3 soldaten van Coalitie gedood door bermbom, dodental buitenlandse troepen nu op 1.000