donderdag 16 oktober 2008

Drie soldaten van de ISAF uit Canada gewond in Kandahar

Drie Canadese militairen van de ISAF-veiligheidsmacht in Afghanistan hebben woensdag door een bermbom in de buurt van Kandahar-Stad verwondingen opgelopen. De toestand van een van de manschappen is kritiek.

Dit meldde majoor Jay Janzen, een woordvoerder van het Canadese leger. Hij vertelde volgens media in Canada dat de gewonden door de lucht werden overgebracht naar het hospitaal op Kandahar Airfield.

De namen van de gewonden en hun woonplaats werden niet bekendgemaakt. Het Canadese leger geeft trouwens nooit de namen vrij van gewonden die in Afghanistan vallen.

De slachtoffers maakten deel uit van een zogenoemde "framework" patrouille, een gezamenlijke onderneming tussen de Afghan National Security Forces en de Canadezen om de veiligheid te bewaren in de gewelddadige regio in de provincie Kandahar.

De gewonden maken deel uit van een aantal kleine eenheden die als mentor en trainer de ontwikkeling van eenheden van de Afghan National Army steunen.

Canada is met ongeveer 2.500 soldaten in Afghanistan. Ze leiden in het zuidoosten van het land de Task Force Kandahar. Sinds het land deelneemt aan de oorlog in Afghanistan zijn er 97 soldaten om het leven gekomen.