zaterdag 18 oktober 2008

ISAF-soldaten uit Bulgarije gewond bij beschieting Kandahar Air Field

Twee Bulgaarse militairen van de door de NAVO geleide ISAF-veiligheidsmacht zijn vrijdag gewond geraakt door een raketaanval op het vliegveld van Kandahar.

Een van de soldaten liep verwondingen op aan zijn arm, de ander raakte gewond aan zijn been. De twee soldaten werden meteen overgebracht naar het door Canada geleide ziekenhuis op de luchtmachtbasis.

De toestand van Korporaal Stoycho Demirev en sergeant Delcho Mitev, die bij de 4th Security Company van het Bulgaarse leger dienen, is volgens het Bulgaarse ministerie van Defensie stabiel.

Sofia neemt met ongeveer 460 troepen deel aan de International Security Assistance Force. 270 manschappen bewaken het vliegveld van Kandahar, andere soldaten zijn gelegerd in twee kampementen ten oosten van de hoofdstad Kabul.

Drie Bulgaarse medische teams werken in een ziekenhuis dat door Spanje wordt geleid op de ISAF-basis in de noordwestelijke stad Herat en in een Frans militair hospitaal in Kabul.

Het vliegveld van Kandahar wordt regelmatig met projectielen beschoten. Onlangs raakten daarbij twee soldaten uit België gewond.