vrijdag 13 juni 2008

ISAF-soldaat uit Roemenië gesneuveld in Afghanistan

In het zuiden van Afghanistan is donderdag een Roemeense ISAF-militair omgekomen. Drie militairen raakten gewond toen ze tijdens een patrouille in de zuidelijke provincie Kandahar werden aangevallen met granaten.

Het Roemeense ministerie van defensie heeft dit in Boekarest bekendgemaakt. Het slachtoffer is Marius Claudius Covrig. Drie collega’s van de infanterist raakten gewond.

Roemenië heeft ongeveer 640 militairen in Afghanistan gestationeerd. De Roemenen ondersteunen het Provinciaal Reconstructie Team in de zuidoostelijke provincie Zabul dat door de VS wordt geleid en hebben een bewakingseenheid bij het vliegveld van Kandahar.

Deze week kwamen al zeker 6 ISAF-troepen om in Afghanistan. Drie Britten verloren zondag het leven bij een zelfmoordaanslag in Helmand. Dinsdag kwam een Hongaar om toen hij een bermbom onschadelijk probeerde te maken en donderdag sneuvelden 2 Britten bij een vuurgevecht bij Gereshk.

Sinds de Roemenen in 2002 deel zijn gaan nemen aan de oorlog in Afghanistan zijn er in het land 7 van hun soldaten gesneuveld en 23 gewond geraakt.