dinsdag 24 juni 2008

Twee soldaten van de ISAF gedood in Afghanistan

Bij twee verschillende incidenten in Afghanistan zijn dinsdag twee soldaten van de ISAF-veiligheidsmacht omgekomen. Het gaat om een soldaat uit Groot-Brittannië en een militair waarvan de nationaliteit nog niet bekend is gemaakt.

De Brit sneuvelde dinsdag in een vuurgevecht met opstandelingen in de zuidelijke provincie Helmand, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie. In totaal 107

In de oostelijke provincie Nangarhar vond een andere soldaat van de ISAF de dood. Hij overleed aan zijn verwondingen nadat zijn voertuig was geraakt door een geïmproviseerde bom.

Het pact maakte de nationaliteit van deze militair nog niet bekend. Het Provinciaal Reconstructie Team in Nangarhar wordt geleid door de Amerikanen. Naar de toedracht van het incident wordt een onderzoek ingesteld.

De gesneuvelde Britse soldaat maakte deel uit van het 2nd Battalion the Parachute Regiment. Hij vond de dood in de bovenloop van de Sangin Valley waar al twee jaar zwaar wordt gevochten.
Het is het 107e slachtoffer aan Britse kant in de Afghanistan Oorlog. Sinds 8 juni kwamen er 10 militairen uit Groot-Brittannië om het leven. Zes van hen maakten deel uit van het Parachute Regiment.

Het Verenigd Koninkrijk leidt het Provinciaal Reconstructie Team van de ISAF in de provincie Helmand die bekend staat als de meest gewelddadige van het land.