zaterdag 28 juni 2008

Soldaat uit Groot-Brittannië omgekomen in Afghanistan

Een Britse ISAF-militair is vrijdagnacht omgekomen bij een verkeersongeluk in Afghanistan. Twee andere Britten raakten bij het incident gewond toen hun voertuig over de kop sloeg. Dat heeft het Britse leger bekendgemaakt.

De militairen maakten deel uit van het 13 Air Assault Support Regiment Royal Logistic Corps. De twee gewonden verkeren volgens het ministerie van Defensie niet in levensgevaar.

De soldaten waren op patrouille in het centrale deel van de Zuid-Afghaanse provincie Helmand toen het voertuig waarin ze redden over de kop sloeg.

Een medisch reactieteam werd meteen opgeroepen en ingeschakeld en de slachtoffers werden naar het ISAF-ziekenhuis in Camp Bastion gebracht, de grootste Britse basis bij de provinciehoofdstad Lashkar Gah.

Ondanks de beste pogingen van een medisch team om het leven van de soldaat te redden overleed hij aan de verwondingen die hij had opgelopen.

De twee andere zijn onder behandeling gesteld en hun verwondingen zijn volgens een woordvoerder van het Britse leger niet levensbedreigend.

Het voertuig waarin de troepen zaten maakte deel uit van een patrouille die beschermende ondersteuning bood aan strijdkrachten. Het incident staat niet in verband met een gevechtsoperatie.

De verwanten van de slachtoffers zijn op de hoogte gesteld van de gebeurtenis. Het Britse ministerie van Defensie neemt daarna altijd een periode van 24 uur in acht voordat er verdere bijzonderheden worden verstrekt over de omstandigheden.