donderdag 5 juni 2008

Twee coalitiesoldaten gedood in helikoptercrash in Kandahar

7 juni 2008: Het Amerikaanse leger heeft vrijdag de namen bekendgemaakt van de militairen die om het leven kwamen bij de crash van een helikopter van het type Kiowa in de provincie Kandahar.

Het gaat om de 42-jarige “warrant-officier” James Carter uit Alabama en de 20-jarige soldaateersteklas Andre D. McNair uit Fort Pierce in Florida.

De mannen bezweken op de legerluchtmachtbasis Kandahar Airfield aan de verwondingen die ze hadden opgelopen na het verongelukken van hun toestel waarmee ze een testvlucht uitvoerden, aldus een verklaring van het Amerikaanse leger.

Coalitiehelikopter verongelukt
In de provincie Kandahar in het zuiden van Afghanistan zijn twee militairen van de internationele coalitie om het leven gekomen toen hun helikopter verongelukte.

Dat heeft luitenant-kolonel Rumi Nielson-Green, een hoge woordvoerder van de Combined Joint Task Force 101 (CJTF 101), bekendgemaakt. De twee coalitiesoldaten waren op een routinemissie in de buurt van Kandahar.

De CJTF 101 wordt geleid door de 101 Luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en leidt de Operation Enduring Freedom die door de VS wordt geleid en het Regionaal Commando Oost van de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO vanaf de militaire basis in Bagram.

Naar de oorzaak van het neerstorten van de helikopter wordt een onderzoek ingesteld. De woordvoerder verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn dat het toestel is neergehaald.

De namen en de nationaliteiten van de gesneuvelde soldaten zijn niet bekendgemaakt. De militairen van de coalitie Enduring Freedom zijn voornamelijk Amerikanen.