donderdag 3 juli 2008

Amerikaanse soldaat overleden aan verwondingen door bermbom in Zabul

Een Amerikaanse coalitiemilitair die zaterdag in Afghanistan ernstig gewond raakte is woensdag overleden. Zijn voertuig werd getroffen door een bermbom bij Malikheyl in de zuidoostelijke provincie Zabul. Dat heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.

Het slachtoffer is de soldaat (specialist) Estell L. Turner (43) uit Sioux Falls in de staat South Dakota.

Hij werd eerst overgebracht naar een ziekenhuis in Duitsland en daarna naar de VS. Hij bezweek woensdag aan zijn verwondingen in het National Naval Medical Center in Bethesda in de staat Maryland.

Turner maakte deel uit van het 1st Battalion, 506th Infantry Regiment, 4th Brigade Combat Team, 101st Airborne Division (Air Assault) uit Fort Campbell in Kentucky.

Hij zat sinds 2004 in het Amerikaanse leger en in Afghanistan maakte hij deel uit van de door de VS geleide coalitie.Turner had verschillende hoge onderscheidingen ontvangen, waaronder de Purple Heart. Estell Turner laat zijn vrouw Leah en hun dochter Lyda na.

Juni was de meest dodelijke maand voor de buitenlandse soldaten in Afghanistan. Er sneuvelden zeker 47 soldaten die tot de coalitie of de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO behoorden.