donderdag 10 juli 2008

Buitenlandse soldaten omgekomen door bermbommen in Afghanistan

Twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht zijn donderdag in de provincie Paktika in het zuidoosten van Afghanistan om het leven gekomen door een bermbom. Een derde militair raakte gewond.

Een woordvoerder van de ISAF veiligheidsmacht maakte de namen en de nationaliteit van de slachtoffers niet bekend. Dat wordt volgens het protocol altijd overgelaten aan het land van herkomst van de slachtoffers.

Het Provinciaal Reconstructie Team in de provincie Paktika van de ISAF wordt geleid door militairen uit de Verenigde Staten.

Dinsdag kwam een Amerikaanse soldaat om in Afghanistan. Het gaat om Douglas Bull uit Killeen in de staat Texas. De dood werd bekendgemaakt door de vader van het slachtoffer.

Hij had een “tour” in Irak meegemaakt en keerde daar vandaan in 2006 terug. Ongeveer een maand geleden werd hij naar Afghanistan gezonden.

Douglas Bull laat een vrouw en een zoon en een dochter achter.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft nog geen bijzonderheden bekend gemaakt.

De vader van Douglas Bull zei dat zijn zoon om het leven kwam door de ontploffing van een bermbom. Bull maakte deel uit van een genie-eenheid uit Fort Hood in Texas.

In de provincie Helmand raakten woensdag 9 Britse soldaten gewond waarvan 3 ernstig. Ze werden mogelijk aangevallen door een eigen helikopter van het type Apache.