donderdag 11 september 2008

Amerikaanse coalitiesoldaten sneuvelden in Parwan

De militairen uit de Verenigde Staten die dinsdag om het leven kwamen in Afghanistan vonden de dood bij gevechtsoperaties in de noordoostelijke provincie Parwan. In deze provincie is het hoofdkwartier gevestigd van de internationale Coalitie.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte woensdag de identiteit bekend van de slachtoffers. Ze ondersteunden de Operatie Enduring Freedom.

Het gaat om eerste luitenant Nicholas A. Madrazo (25) uit Bothell in de staat Washington. Hij maakte deel uit van de Combat Logistics Battalion 37, 3rd Marine Logistics Group, III Marine Expeditionary Force die als thuisbasis Okinawa in Japan heeft.

De andere dode is kapitein Jesse Melton III (29) uit Randallstown in de staat Maryland. Hij diende bij de Headquarters Battery, 12th Marines, 3rd Marine Division, III Marine Expeditionary Force eveneens uit Okinawa in Japan.

De Verenigde Staten hebben in verschillende delen van de wereld militaire bases en vandaar soldaten naar Afghanistan en Irak gedirigeerd.

Bij de plaats Bagram in de provincie Parwan (Parvan) ten noordwesten van de hoofdstad Kabul is een grote legerbasis gevestigd van de buitenlandse troepenmachten.

In Bagram is het hoofdkwartier van de Coalitie en het Regionaal Commando Oost van de ISAF-veiligheidsmacht gevestigd. Er is tevens een luchtmachtbasis en een gevangenis die als zeer berucht bekendstaat.

De internationale Coalitie en het Regionaal Commando Oost worden staan onder bevel van de Amerikaanse generaal Jeffrey Schloesser.

Zie ook
Drie militairen van de Coalitie gedood in Oost-Afghanistan